sobota, 28 czerwca 2014

Buraczki z jabłkiem



Składniki:

  • 5 średnich ugotowanych buraków ćwikłowych
  • 1 kwaskowate jabłko
  • 1 średnia cebula
  • ⅛ kostki masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • vegeta do smaku



    Ugotowane buraki i jabłka obieramy ze skórki z jabłek wycinamy gniazda a następnie wszystko trzemy  na tarce o drobnych oczkach lub używamy blendera. Cebulę szatkujemy i lekko podsmażamy na rozgrzanym maśle. Zeszkloną cebulę dodajemy do utartych buraczków z jabłkami doprawiamy do smaku vegetą i octem winnym. Podgrzewamy na małym ogniu około 10 min od czasu mieszając aby wszystkie smaki mogły się ze sobą połączyć :) 

Podajemy na ciepło lub na zimno.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz