piątek, 17 stycznia 2014

Karkówka z piekarnika



"Przepis znalazłam na tym blogu, w oryginalnym przepisie karkówka jest jeszcze posypana żółtym serem dla Nas byłoby już za ciężko :) ale mięsko przygotowane w ten sposób jest przepyszne" 

Składniki:
  • 4 - 5 plastrów karkówki
  • cebula w plastrach
  • majonez
  • keczup
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • czosnek granulowany

      Karkówkę lekko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem następnie każdy plaster smarujemy keczupem i dodajemy zioła prowansalskie i czosnek. Układamy mięsko na wyłożonej blaszce folią aluminiowej wysmarowanej lekko tłuszczem. 



      Na każdym plasterku układamy dwa krążki cebuli i smarujemy majonezem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180°C i pieczemy około 30 - 40 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz