niedziela, 5 stycznia 2014

Pieczone pałki z kurczaka w piekarniku


" Pieczone podudzia czy tzw. pałki z kurczaka u mnie podane z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i mizerią pyszny prosty obiad który chodził za mną bardzo długo :) Kurczaka najlepiej zamarynować dzień wcześniej jednak jeśli tego nie zrobimy tragedii nie będzie :) " 

Składniki:
  • 6 podudzi z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka prymat 
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta soli i pieprzu
  • ¼ szklanki oleju
      
     Pałki myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą i dolewamy olej taką marynatą nacieramy nasze podudzia i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. 

     Po tym czasie wyciągamy układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 °C około 50-60 minut. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz