" Pieczone podudzia czy tzw. pałki z kurczaka u mnie podane z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i mizerią pyszny prosty obiad który chodził za mną bardzo długo :) Kurczaka najlepiej zamarynować dzień wcześniej jednak jeśli tego nie zrobimy tragedii nie będzie :) " 
Składniki:
- 6 podudzi z kurczaka
 - przyprawa do kurczaka prymat
 - łyżeczka papryki słodkiej
 - szczypta soli i pieprzu
 - ¼ szklanki oleju
 
     Pałki myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą i dolewamy olej taką marynatą nacieramy nasze podudzia i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. 
     Po tym czasie wyciągamy układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 °C około 50-60 minut. 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz