środa, 7 stycznia 2015

Domowe zapiekanki




Składniki:
  • bagietka
  • starty na grubych oczkach ser żółty 
  • pieczarki 250 g
  • papryka 
  • cebula 
  • masło
  • sól, pieprz, vegeta


    Pieczarki paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki podsmażamy na jednej łyżce oleju, doprawiamy odrobinkę solą. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę na jednej łyżce masła gdy się cebula zarumieni dodajemy paprykę podsmażamy razem. Następnie przesypujemy cebulę z papryką do pieczarek - doprawiamy według upodobań i podsmażamy parę minut aż "woda" odparuje.

   Bagietkę przecinamy na pół, a następnie rozkrawamy wzdłuż na dwie części. 

Każdą cześć smarujemy masłem nakładamy na nią farsz i posypujemy żółtym serem. 
  Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180°C do momentu aż ser się rozpuści 


1 komentarz:

  1. oj tak dworcowa zapiekanka to byla kiedys naj :) wspomnienia czar dzieki tobie;)

    OdpowiedzUsuń