czwartek, 8 października 2015

Sałatka z paluszkami surimi


" Wersji sałatek z paluszkami surimi jest bardzo dużo, dzisiaj jedna z nich z jajkami, zielonym ogórkiem i kapustą pekińską. "





Składniki:
  • 100 gr sypkiego ryżu 
  • opakowanie paluszków surimi
  • 4 ugotowane jajka
  • 120 gr zielonego ogórka
  • 65 gr kapusty pekińskiej
  • 4 łyżki majonezu 
  • sól, vegeta do smaku

     Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Paluszki surimi i jajka kroimy w kostkę.  Ogórka obieramy przecinamy wzdłuż na 4 części. Wycinamy miąższ i również kroimy w kostkę. Kapustę pekińską drobno kroimy. Wszystko przekładamy do jednej miski. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku według upodobań i mieszamy.   










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz