niedziela, 6 lipca 2014

Coleslaw




Składniki:
  • kapusta pekińska
  • 2-3 średnie marchewki
  • 2 małe cebule
Sos:
  • 250 ml majonezu 
  • 125 ml mleka
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • 2 łyżeczki octu winnego z dodatkiem cytryny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1,5  łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu

    Kapustę szatkujemy, marchew i cebulę ścieramy na tarce. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy.     Kapustę, marchewkę i cebulę zalewamy sosem i mieszamy. Surówkę musimy wstawić do lodówki na 2 - 3 godzinki aby się przegryzła. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz