piątek, 17 stycznia 2014

Klasyczna surówka z kapusty pekińskiej




Składniki:
  • ¼ główki kapusty pekińskiej
  • 2 - 3 marchewki 
  • szczypta koperku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • ½ łyżeczki cukru
  • 2 łyżki majonezu 

     Kapustę pekińską i cebulę drobno siekamy (zanim ją wrzucimy do miski cebulę posypujemy szczyptą soli i cukru aby straciła swoją ostrość zostawiamy ją tak na 10 minut) marchewkę ścieramy na grubych oczkach. 

     


     Kapustę pekińską, marchewkę, cebulę i koperek wrzucamy do jednej miski. Całość doprawiamy solą i pieprzem dodając 2 łyżki majonezu i cukier. Wszystko ze sobą mieszamy próbujemy ewentualnie doprawiamy. 

    Odstawiamy do lodówki na 15 - 20 minut, aby Nam się przegryzła. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz