piątek, 10 kwietnia 2015

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą



" Taka pasta może być idealną przekąską na domowej luźnej imprezie podana na krakersach 
czy też na świeżej chrupiącej bagietce 
bądź może zastąpić ser czy szynkę na kanapce śniadaniowej :) "





Składniki: 
  • 1 wędzona makrela
  • 3 - 4 jajka ugotowane na twardo
  • pół pęczka cebulki dymki
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • świeżo mielony pieprz
  • sól alpejska


Oczyszczamy makrelę z ości i rozdrabniamy na małe kawałeczki. Ugotowane jajka na twardo kroimy bardzo drobno bądź tak jak ja oczyszczoną rybę i ugotowane jajka wrzucamy do blendera/miksera i wyrabiamy pastę. 

Następnie drobno siekamy dymkę dodajemy ją do pasty wraz z majonezem. Dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Schładzamy w lodówce około 30 minut przed podaniem. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz